Purbasari Daily Series Eyeliner Pen Black

Good morning. Make your sleepy eyes become more awake with eyeliner. Right now, I’m gonna do a review about eyeliner.
Selamat pagi. Buat mata ngantukmu jadi lebih melek dengan eyeliner. Kali ini aku mau ngereview tentang eyeliner.

I usually not wearing eyeliner quite often in my everyday life, because I found that it’s one of the hardest thing in applying make up (at least for me).
Aku biasanya nggak sering-sering pake eyeliner sehari-hari, karena bagiku pake eyeliner itu bagian dari pemakaian make up yang termasuk sulit, jadi ga bisa buru-buru makeknya, apalagi kalo ternyata kiri kanan bentuknya ga sama 😒.

Back then I’ve tried the similar eyeliner by Maybelline (hypersharp liner), but their brush tip is different.
Maybelline using brush kind if tip, so it’s quite flimsy and elastic.
While Purbasari using sponge kind of tip, or they usually call it felt tip liner, and it’s not flimsy, easier to control but do not push and drag too hard or it will hurt your eyelid a little bit.
Dulu aku pernah coba eyeliner yang serupa dari merek Maybelline (hypersharp liner), tapi bentuk brushnya beda.
Maybelline pake bentuk kuas yang lentur, jadi ketika dioles agak letoy gitu, elastis.
Kalo yang Purbasari kuasnya pake model kayak sepons gitu, biasanya sih disebut sebagai felt tip, nggak letoy, lebih mudah dikontrol apalagi untuk pemula. Tapi jangan terlalu ditekan dan digesrekin terlalu keras ya, ntar kelopak matanya sakit ;).

With that being said, here’s the look of the packaging :
Ini wujud kemasannya:) :

image

The pink white packaging looks so feminin, feels not much detail on it eventho it’s actually have some pink pattern on the white base color.
I got this on Guardian for around IDR 60-70k.
Warna pink putihnya bikin keliatan feminin, berasa ga terlalu banyak detail meski sebenarnya ada cukup banyak motif di alas putih polosnya.
Aku beli di Guardian sekitar 60-70 ribu Rupiah.

image

On to the performance, this eyeliner is not that JET BLACK intensity but buildable, for everyday natural look or no makeup makeup look, this is perfect.
Performanya, eyeliner ini hitamnya nggak terlalu gelap banget tapi bisa dilayer beberapa kali hingga warnanya lebih gelap (meski ga nampak gothic punk rock juga sih). Cocok untuk make up natural sehari-hari.

image

The tip makes it easy to create sharp wing/cat eyes. It’s waterproof enough, but not SMUDGEPROOF. If I keep on touching my lids, it will fade little by little.
Ujungnya yang lancip cukup memudahkan untuk membuat sayap yang tajam (setajam silet?? 😆) atau pun cat eyes (mata kucing garong??😂), TAPIIIII nggak smudgeproof meski cukup waterproof. Kalau aku utak atik mata melulu si eyeliner lama-lama jadi memudar.

It’s also easy to be removed with remover (when your liner is not perfect enough or looks not identical to each other), so the fixing process will be easier.
Eyeliner Purbasari ini mudah untuk dihapus pake remover (terutama saat merasa eyelinernya ga sempurna, atau ketika nampak miring sebelah), jadi proses membetulkannya jadi lebih mudah.

image

The ingredients :
Bahan-bahan yang mereka perlukan :

image

Overall, this eyeliner pen is quite good, reasonable price (I got this around $6), very recommended for beginner, easy to use, easy to bring with for touch up or on travel.
Secara keseluruhan, eyeliner pena ini cukup bagus, harganya juga terjangkau, sangat rekomen untuk para pemula, gampang diapkainya, dan gampang dibawa-bawa untuk touch-up atau ketika travelling.

That’s all for my review, hope you guys find it usefull.
Thanks for reading.

Reynata M.S.

Advertisements

2 thoughts on “Purbasari Daily Series Eyeliner Pen Black

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s