Loreal Base Magique Primer dan Lucent Magique Blush

Hello, here we go again with review products.
image

I bought the Loreal Base Magique primer and Blush in blushing kiss. Base primer is retailed around 15 UD dollars or around IDR 150-160k. Lucent magique blush in Blushing Kiss is retailed around IDR 139k/13 US dollars.

image

Base magique packed in a glass jar, tiny, but a bit heavy because of the glass material. While the blush packed in a solid plastic with glossy gold looking on the upper part with black matte case on the lower part.

image

The primer have a quite thick texture, but still easy to blend, cover big pores well, and goes well with liquid or powder product on top of it. Sometimes I use it as an eyeshadow base also, and it works well.

image

The blush itself contains 3 colors, golden pink, light pink, and dark/deep pink (let me know how to call it, because I’ve never heard deep pink/dark pink before, hahaha). I think it is designed for 3 in 1 purpose. Highlight, blush, and contour.
You only need to swipe left to right or the other way around, me just did it back and forth, and then pat it on your cheeks, and voila, you did those 3 routine all at once. It’s not powdery, a bit hard in my opinion, I have to swipe it a few times to pick up enough amount of product, some other blushes only need to tap on it and the pigments already on the bristles of the brush.

image

Staying power is quite impressive especially for the blush, it last until more than 10 hours eventho it’s already fading away, but I still can see some hint on my cheeks.

image

Overall, I love these products. But if only the primer in a tube with fliptop packaging, and 30ml or 50ml or even 100ml size with the same price as the 15ml one, nyahahaha~ #slapped

That’s all for my review. I hope this review is quite helpful for you guys.
Thanks for reading.

Reynata M.S.

Advertisements

Pixy Blush, Rivera Blush

Sorry for late updates, Gong Xi Fat Chai 2566 everyone. Gong xi, gong xi.
Okay, sekarang kita lanjut ke reviewnya ya… ceritanya sekitar akhir desember lalu saya beli kosmetik di Jopankar Facebook. Beberapa di antaranya ada di postingan sebelumnya. Pada postingan ini saya ingin mereview produk yang baru pertama kali saya coba, terutama yang dari brand Rivera (yang susah ndapetinnya, berbeda dengan Pixy).

Pertama, kita mulai dengan blush dari Rivera, harganya sekitar IDR 48.000, warna no.2 Blushing Rose. Warnanya sebenarnya lebih ke peach coral dibandingkan rose, matte, tanpa shimmer. Packaging biru glossy dan bentuknya unik, nggak kotak dan nggak bulat. Plastiknya bagus, keliatan cukup elegan dengan gambar bunga di tutupnya.

image

Pixy no.6 carnation bloom, harga sekitar IDR 30an ribu kalo ga salah, warnanya peach coral with tiny golden shimmer in it. Jadi hasilnya nampak dewy glowy gitu.
Packaging standard sih, persegi panjang agak transparan.

image

Warna keduanya mirip sebenarnya, hanya beda di hasil akhirnya saja. Rivera lebih ke matte finish, Pixy lebih ke dewy/glowy finish. Menurut saya Rivera lebih pigmented daripada Pixy, namun dua-duanya blendable,dan Pixy juga buildable pigmentasinya.

image

Sekian review dari saya, semoga bermanfaat. Thanks for reading.
Reynata M.S.

BH Cosmetics Thats Heart Palette

Hello everyone, how you doin??? Sorry for not updating this post quite so long, Hehehe… so now I want to finish what I’ve started, doing swatch and review about BH Cosmetics That’s Heart Palette, the name of That’s Heart refers to Thats Heart beauty youtuber on youtube. Just like It’s Judytime.

image

I bought this from @bebehaven on Instagram for about IDR 180.000, it has a cute pinky color theme and white lace, eventho not a real lace, just printed white lace. It has a mirror inside with a shape of heart. 2 rows of eyeshadows, 4 bright colors and 4 neutral colors. 1 highlighter and 1 bronzer/contour shade in half moon shape. Last, one full rounded pink blush.

image

image

image

image

The lighter colors aren’t really pigmented and have much more shimmer + glitter in it. Most of them are satiny finished, one glittery white, and one matte dark purple. The texture of the matte purple is not as smooth as the neutral row. The glittery white have a hard texture, not buttery.
Well, my faves are the neutral row, but the pink, purple, and turquoise is not that dissappointing either, I can use it for unformal event, or when I feel like I have a rainbow in my heart, hahaha~

For the highlighter, it has a tiny shimmer in it but soft, so it just give me a little glow. The contour one is pigmented, dark brown color without a hint of red, remind me to Coastal Scents 6 contour blush palette. The blush also pigmented but blendable, a baby pink color. Both are matte.

image

image

image

Sorry, pardon my camera that catch it in different lighting, well, it’s not human’s eyes. I use the upper row (bright colors) of the eyeshadow.

image

image

image

The size of this palette is similar with CD or DVD, so easy to carry in your purse or when you’re on a plan to travel. All you need is in this palette. Just bring some extra brushes and makeup base for a more flawless look.

That’s all for my review, hope you guys find it useful, thanks for reading everyone.
Reynata M.S.

Coastal Scents Palettes

Coastal Scents, this brand famous for their palettes and brushes. They are affordable and have a good quality for beginner in make up who wants to have a palette or brush sets.

About a month ago, I got some of their palettes after 1 and half months waiting (Pre Order across nations). I bought the 6 contour blush palette (6 highlight, contour, & blush shades), 32 lip palette 32 lip colors, and camo quad concealer in medium.

You can check it on their website CoastalScents.com

image

6 Contour Blush Palette

“Get cheeky! Create perfect cheekbones, definition and warmth with six oversized matte shades providing contouring, highlighting and bronzing. Mix and blend, having fun while accenting your cheekbone structure and bronzing for that instant and much-envied ‘just-returned-from-the-beach-look’!”

I’m gonna do a review on 6 contour blush palette first. This palette contains of 3 shades of highlighter (white, creme, peach), 1 shade of bronzer (dark brown), and 2 shades of blusher (bright pink, darker pink), and it’s all MATTE. For you matt(e) lovers, you’re gonna love this.

image

The packaging is a black doff type of case, plastic, quite solid and thin so it doesn’t take a lot of space when it stored. Made in China, Net Wt. 81gr/2.85oz. So, it means 13.5gr each. Yes, it is quite big, kinda shock when I first saw these, hahaha~

Now, moving on to the swatch:

image

Here’s the swatch, the colors are pigmented with only one swipe. After blend it all out by wiping it off with tissue, I found that bold colors have a better pigmentation and staying power, the lighter shades easily gone.

When I use the blush, I only need a bit to do my cheeks. At first, I applied it a bit too much, I suggest you to use a fluffy and not too dense blush brush, otherwise you will look like a clown.
Staying power is soooo crazy, I need to use makeup remover to remove the blush!!
Kinda creepy, but I like to use it as an eyeshadow also. You can build it up from soft light pink to bold bright pink.

The contour shade is quite dark, if you are light to medium skintone, use it lightly, otherwise you can ended up look muddy.

Like many people said, 2 of the highlighter shade (creme and peach) not really showed up on light to medium skintone. So, i also use the white color for highlighting.
But I use the peach and creme color for eyeshadow to brighten up my eyelids. Sometimes I also use the creme color to set my undereye concealer.

Overall, this palette is great, recomended. I’m so happy to have this on my makeup deco family. Also, this is all in one face makeup decorative product. Blusher, contour, and highlighter on the go. You can do a complete face makeup with this palette when you are travelling. No need to bring a separate products, helps you to organize aswell.

This is the ingredients:

image

32 Lip palette. 32 lip colors.

“Live, laugh and love with lovely lips!
Whatever your coloring, fashion or mood, enjoy thirty-two long-lasting lip shades in one palette to achieve lip color bliss. From sheer and shiny to neutral and natural or dramatically bold, this lip palette sleekly houses a color range perfect for custom blending to achieve that ideal shade. Think of it as your one-stop-shop for endless lovely lips!”

image

This lip palette contains of 32 colors mix of sheer and shiny to neutral and natural or bold. Has a creamy texture, easy to blend, but it does transfer and easily gone just like any other lipstick if you’re eating or drinking or licking your lips. Before apply this lip color, I suggest you to put on your lip balm first because it’s a bit drying to lips.

The packaging is a black doff type of case, plastic, quite solid and thin so it doesn’t take a lot of space when it stored. Made in China, Net Wt. 21.4gr/0.75oz. So, it means 0.6gr each. Kinda small comparing to normal size of 4gr lipstick, but hey, you got a 32 colors.

Here’s the ingredients:

image

Here’s the swatch:

image

I use the most:
1 bc
2 a
3 bcd
4 d
7 ab
8 ab

I love the creme color as a base and neutralize my lip color for a more vivid result. And then the light pink and fuschia able to make an ombre lips. The brown-ish nude colors to make a nude look. When I tried to use the purple colors, it reminds me to Nicky Minaj, hahaha~
Don’t know somehow purple-ish tone color make my face looks pale.

image

I use 1B as a base color, and then I put 3B on top of it all over the lips, and last I use 3D on the inner part of my lips to create an ombre/gradation effect.

Camo quad in Medium.

Here’s the look:

image

Here’s the ingredients:

image

The packaging is a black doff type of case, with clear plastic cap, quite solid and thin so it doesn’t take a lot of space when it stored. Made in China, Net Wt. 12.5gr/0.44oz. So, it means 3.1gr each.

The swatch:

image

This quad concealer in Medium have a creamy texture and powdery finish. Have a sheer to medium coverage. I prefer to use it as an undereye concealer rather than blemish concealer because it doesn’t really cover the blemishes. Staying power so-so, it starts to fade after around 4 hours, and my blemishes start to pop-up again.

Sometimes I use the white part for highlight my nose bridge, but the darkest color must be blended with the medium color for covering blemishes. I use the light beige and medium color for undereye area.

That’s all for my review about these palettes. Hope you guys find it useful.
Thanks for reading.
Reynata M.S.

Review Ecotools Brushes

Vegan friendly, that’s what it’s called for these brushes. I got these face and eyebrushes by Ecotools from local online shop, one is the old version, the rest of the three are the new version.

The first one is Ecotools Blush Brush, it’s the old version, I got this for IDR148.000. The handle is made from bamboo, the colour is creme a bit yellow. Silver ferrule, but not a glossy silver ferrule, because it’s from recycled aluminium. Sturdy, comfortable to hold, the length around 18cm.

The bristles are synthetic, light brown and dark brown color. Soft and quite dense, The shape is tapered so it can be used as bronser brush and highlighter brush other than blush brush. I also use it for powder brush, it such a versatile brush. Eventho it’s a synthetic bristles, but it can pick up a good amount of color of the product.

image

I got these small brushes in new version. As you can see the ferrule is different, the color is copper brown with Ecotools logo on it.
From left to right :
Eyeshading brush – Angled Liner brush – Concealer brush.

image

Eyeshading brush is the petit version, it is from 6 piece eyebrushes kit. The length is shorter than 14cm. It is fluffy, but it’s not too soft for eyelids in my opinion, I use it as blending brush and it feels a bit harsh on my skin, but if I use it for nose contouring orΒ  other part on my face instead of eye area it’s fine. I got this for IDR38.000.

Angled Liner brush, the bristles are thin enough to be used as an eyeliner brush, it is soft, not flimsy, and it has 18cm long from bristles to handle. The price is IDR48.000. I also use it as an eyebrow brush, it can pick up a good amount of pigments and able to give a vivid color without swiping too much/again and again on eyebrows.

Concealer brush, this one is cost me about IDR28.000, the cheapest among the others. This one is soft, synthetic bristles. I usually use it for concealer, but recently I find it does a great job too as an eyeshader brush, I can use it to put dark and pigmented eyeshadow on the outer corner of my eyes πŸ™‚

Also, I got this 6 piece brush kit pouch for IDR18.000, it’s the new version, I think the length is around 20cm. I use it for keeping my ticket and ID Card when I’m travelling.

image

image

The last one is Ecotools 6 piece eyebrush set pouch for IDR18.000, it is sooo small, so I use it to store my samples products like this:

image

That’s all for my review, hope you guys find it useful.
Thanks for reading.
Reynata M.S.

Nostalgia make up

Hey guys, beberapa waktu yang lalu ketika aku liat-liat galeri fotoku (galeri di hape maksudnya, bukan galeri tempat majang lukisan yang gede itu,fufufu ^_^), aku melihat foto-foto koleksi make up ku ketika awal-awal tertarik dengan make up, awal nonton video tutorial make up sekitar bulan juni 2012, lalu mulai beli macam-macam make up mulai bulan Juli 2012.

Dulu, ketika tahun 2009&2010 pernah beli mascara dan eyeshadow. Lipstik udah pernah pake sebelumnya, sedangkan maskara ini merupakan maskara pertamaku. Mascara kalo ga salah tahun 2009 dan ada promo di guardian gitu, bundling mascara volume express dan lipstik Maybelline warna Nude trus dapat potongan harga. Mascaranya bisa memberi volume pada bulu mataku,dan melentikkan, cuma aku ga sukanya mascara maybelline tu di mataku berasa ada yang ngganjel dan kadang berasa kayak kelilipan, dan mbikin mata cepet merah di ruang berAC. Lipstiknya bikin kering… dan geser2 mulu, kayak just sit on top of my lips, tidak menempel dan ngeblend dgn baik, dan kayak semi-berpasir gitu teksturnya.

Maskara sempat teronggok di lemari begitu saja bertahun-tahun. Ketika aku mulai tertarik dengan make up lagi, aku memakai maskara itu lagi yang sudah berumur 3 tahun!! Sampe habis pula!! Well, waktu itu aku masih belum tau soal masa pakai make up, kukira ya bisa dipakai hingga kapanpun sampai produknya habis (belajar otodidak, ga ada yang ngajari soal skin care, make up, dan sbangsanya, jadi ya agak telat gitu deh taunya) *ntar kalo aku punya anak terutama cewe, akan kubekali dia dengan pengetahuan tentang make up, skin care dan lain sebagainya, biar ga clueless dan membahayakan diri sendiri*.

Lalu tahun 2010 pas jalan-jalan ke supermarket (ya, aku jalan-jalan ke supermarket), pas liat2 di konter La Tulipe, liat-liat eyeshadow, pengen punya yang ada warna itemnya dan karena sungkan juga sama BA nya, akhirnya beli eyeshadow quad, kalo ga salah nomor 12, pokoknya belasan gt deh nomornya. Waktu sampe kasir, jeng jeng!!! Uang yang kubawa ga cukup, aku pulang dulu deh akhirnya, kalo kupikir-pikir sekarang, ngapain ya aku balik lagi ke supermarket dan purchase itu eyeshadow?? Kan aku sudah berhasil kabur *o’on…*
Pigmentasi warnanya pas diapply ke eyelid sih oke-oke aja, tapi kalo keusap dikit aja, langsung deh, ilang (-.-” *skrg lbh prefer seri profesionalnya, LTPro*. Ini adalah eyeshadow pertamaku.

Setelah mantengin video make up tutorial selama bulan Juni, akhirnya tanggal 1 Juli 2012 aku ke mall hunting beberapa make up, aku beli viva blush warna pink, dan eyeliner matic warna hitam. Lalu beli alas bedak sariayu kuning langsat meskipun saat itu di rumah sudah ada bbcream maybelline hibahan dari adek. Viva blusher warna pink, pigmentasi warna yg pink tua cukup pigmented, tapi tidak dengan pink yg muda, harus digosok pake jari dengan sekuat tenaga kuda di pan-nya, lalu baru diapply ke eyelid, tapi tetep aja warna yg muda ga awet.

Beberapa minggu berikutnya aku beli eyeshadow red-A dan juga lipbalmnya, eyeshadownya agak powdery dan glittery, staying power ga terlalu awet di eyelidku yang agak oily, lipbalmnya kurang soft, kayak masih ada kasar-kasarnya gitu meskipun samar, lipstiknya jg aku pernah beli tp warnanya terlalu orange *salah pilih*, dan teksturnya keras banget, tp warnanya cukup awet sebenarnya, tapi ngga moisturizing.

So, inilah eyeshadow dan blusher ku saat itu :

image

Kalo yang ini base make up ku, selain bedak maksudnya. Kalo sunscreen aku sudah pakai sejak SMP. Maybelline bbcream is my first foundation/base. Ini review maybelline bbcream clear smooth minerals shade fresh

image

Sebenarnya saat itu aku cuma pake bedak yang Marcks, cuma fotonya hanya ada yang bersama Viva, jadi yaudala pake foto yg ini ajah, wakakaka…

review bedak marcks dan viva

image

Kalo yang ini eyemakeup ku saat itu, oiya, aku beli Maybelline Hypersharp liner karena Viva pencil liner smudge di aku, lebih tepatnya rontok ke undereye (rontok itu termasuk dalam kategori smudge ga sih? Lol).

Viva eyeliner pencil adalah eyeliner pertamaku, pigmented, creamy, no sharpen needed karena matic, dulu blm tau yang namanya tightlining soalnya, jd ga tau deh klo kupake tightline bakal rontok juga apa ga.
Akhirnya kuhibahkan pencil liner viva ke temanku, tapi di eyelid dia ga rontok sama sekali!! Pigmentasinya sepintas mirip liquid eyeliner matte, bahkan agak2 mirip urban decay 24/7 glide on eyepencil warna zero (black),mana wujudnya jg sama2 creamy bgitu, kulit kesenggol dikit langsung kecoret, ya, saya akui eyelid saya memang sering kecoret ketika masih belajar pakai eyeliner, dan kacaulah eyeshadow yg sudah susah payah saya lukis.

Kalo yg Maybelline Hypersharp Liner warnanya pigmented, matte, awet seharian warnanya, baru ilang kalo dihapus pke make up remover dan ga njembret bleber ksana kmari ktika dibersihin, tapi ya itu, dua bulan udah habis, eyeliner model stylo/pen spidol kayaknya memang sedikit isinya.

image

Lalu, aku butuh concealer, baca majalah Femina juga racun karena cukup banyak segmen make up nya, dan waktu itu aku liat concealernya Revlon yang Photoready Stick Concealer ini, lalu bulan Agustus 2012, aku beli concealernya in shade Light Medium. Revlon Photoready Stick Concealer adalah concealer pertamaku.
Teksturnya agak creamy, tapi karena kulitku kering kombinasi, concealer ini terasa kering dan agak cakey di undereye aku meskipun sudah pake eyecream. Kalo dipake di sekitar rahang atau dagu sih ga masalah, tapi kalo sekitar pinggir2 mulut malah bikin keliatan kering juga, sekarang sih pake dua concealer, stick dan liquid (ZA perfection blah3 no.1). Area2 yang kering pake liquid, yang ga rawan kering pake stick *rempong yah, sayang kalo revlonnya ga diabisin*.

Lalu pas mampir booth Silkygirl lagi ada promo beli 1 bedak gratis 1 bedak lagi, bisa milih mau loose atau compact powder, aku pilih loose and compact. Kalo yang loose oke lah, micro filled loose powder gitu deh, halus dan tanpa fragrance. Akan tetapi, yang twc nya ga banget di aku, cakey sangat, dan pori2 jd nampak guede2 kayak tentakel, huhuhu~ πŸ˜₯

Trus nambah lipgloss juga deh akhirnya warna Rosy Pink, belum punya lipgloss, jadi ini adalah lipgloss pertamaku. Lipglossnya moisturizing, warnanya juga opaque, aplikatornya juga enak lah dipakenya, tapiiiii, kenapa ada glitter2nyaaahh??? Gede2 pula, kalo lipglossnya ilang, tinggal glitternya doank di bibir πŸ˜₯

image

Lalu dua minggu kemudian, gara-gara ngemall mulu dan selalu mampir area kosmetik, akhirnya aku beli base make up lagi, bbcream Caring Colors Luminizing yang lagi diskon di Guardian. Teksturnya creamy dengan butiran2 kecil spt kerikil *jyaahh,kerikil*, katanya sih kalo ga salah itu tourmaline gitu. Cuma yang luminizing ini ada bling2 nya…and quite noticeable krn glitternya cukup besar, aku ga seberapa demen aja sama chunky glitter on make up product.
Review lebih detailnya di sini

Lalu ke matahari, beli Revlon Photoready Perfecting Primer, my first primer. Waktu diapply ke kulit jadi powdery, agak ga nyatu kalo di atasnya pake liquid/creamy produk, kalo powder produk sih fine-fine aja.

Lalu beli Maxfactor Miracle Touch foundation juga, creamy compact foundation gt, aku tergiur dengan claim water based formula dengan 70% air kandungannya, ya meskipun waktu diapply tetep aja ga terlalu moisturizing.Salah pilih warna bowk… creamy ivory 40 pektay, tp waktu dcoba di konter cocok2 aja warnanya, lampu mall bisa bikin salah pilih warna kali ya, hahaha, secara lampu di matahari terang benderang amat sangat. Coverage medium to full, such and quite a heavy foundation, kalo makeknya kelamaan/ hampir seharian, bisa memunculkan baby acne di wajahku.

image

I love the tone of the look of these products, beige all the way.

image

This is classified by the brand. Revlon, Viva, Maybelline. I got the Maybelline long stilletto and the remover at the end of August (kalo ga salah 31 Agustus 2012). Mascaranya memanjangkan, tapi bikin bulu mata nempel satu sama lain, bulu mataku jadi nampak sparse dan puanjang. Lip liner Revlon in Rose adalah lipliner pertamaku, warnanya cantik sebenarnya, nude pink gitu (I love rosy and coral colors), tapi bikin bibir kering kerontang.

image

Caring Colours, Silky Girl, La Tulipe, Maybelline.

image

And this is the entire collection plus moisturizer and body lotion.

image

Foto merupakan hal yang penting bagiku, foto mewakili keadaan di masa lalu yang tidak bisa kulalui lagi. Photos represent moments both happiness and sadness.

I think you should do that too, karena momen yang telah berlalu tidak bisa diulang kembali, namun akan tetap terpatri dan bisa tetap diingat dan dinikmati melalui foto dan video. Apalagi sekarang teknologi sudah sangat canggih, jangan sia-siakan momen berharga begitu saja, abadikan dan simpan filenya. Kelak dapat dijadikan kenangan dan cerita untuk anak cucu kita. (Maaf jadi out of topic).

Thanks for reading. Hope I can entertain you with my story. See you next time.

Reynata M.S.