Laneige Lip Sleeping Mask

Hello July. How are you guys?
I want to review skincare, Laneige Lip Sleeping Mask, which is raved by so many beauty enthusiast.

I decided to get my hands on this teeny weeny baby :mrgreen:, the mini size.
It cost me around 5 dollars.

image

It’s packaging is a plastic, while the full version is made of glass I believe. No spatula included.

Eventhough it’s really small, I only need a tiny bit of it on each use. A little goes a long way.
I use it at night before sleep.

image

I feel that my lips smoother and moisturised in the next morning, repair dry and cracked lips.
Some of the claim is it also able to make dark lips turn lighter. I don’t find it change my lips that way. It doesn’t change my dark lips into pinkish colour (maybe that  depends on our genetic too, correct me if I’m wrong ☺).

As I remember I already use it over one month (every night) and it still remain quite a lot. I think I can use this small size for some months.

Repurchase? Yes, but the mini size, small and easy to bring and store (doesn’t take up so much space).
A little goes a long way.
More hygienic and fresh because it’s in jar, if I use skincare in a jar for over a year, I feel that the product is not hygienic anymore and I think the performance also decrease.

That’s all for my review, hope you guys find it useful.
Thanks for reading.

Reynata M.S.

Lip Balm Addiction

Lip Balm Addiction

Female Daily

Home Beauty School
Do You Have A Lip Balm Addiction?

by:  Denita  –  Wednesday, May 22nd, 2013 at 1:10 pm

We all know that lip balm is the first aid for dry, chapped lips. But similar to any other addiction, lip balm addiction is actually not good for our lips!

First things first, let’s take a look at what does actually lip balm do. Lip balm itself is a wax-like substance which contains beeswax or carnauba wax, camphor, cetyl alcohol, lanolin, paraffin, and petrolatum as its basic ingredients. In addition to that, certain lip balms also contain dyes, flavor, fragrance, menthol, phenol, salicylic acid, and sunscreens (SPF). Lip balm provides an extra layer (also known as buffer layer) between the lips and the environment so that your lips will not be directly exposed to the environment. Why is this so important? Because lips only have thin surface layers of skin, which means that they’re more likely to dry out compared to the skin of the face, for instance. Which means, we can lose up to 10 times more moisture through the lips compared to other parts of the face and body. Certain conditions in the environment such as dry air, cold temperature, and wind can easily drain moisture away from the skin, including the body and lips, therefore can lead to dryness. In conclusion, our lips are very prone to dryness and dehydration. When the lips become dry and lose its moisture, the skin covering them can become tight and start to split, which makes your lips look chapped! (uhmm…not good!!!) In addition, when you have dry lips, dirt, bacteria or fungi will enter the cracks in the skin of the lips, therefore can cause…infection and your lips will be sore and inflamed (medical terms: cheilitis)! Okay, we know that big lips mean sexy, just look at Angelina Jolie! But when your lips are big due to inflammation plus it is painful as well, that is not sexy at all!

Let’s take a look at these pictures:

Normal lips vs. Chapped lips

Okay, it is obvious that we do not want to have chapped lips, right? In order to prevent that, we need an extra layer to keep the lips moist and does not dry out or lose moisture that fast. Let’s take a look to the anatomy of the lips:

 

Comparison between regular skin layers and lip skin layers. Notice the thickness and the arrangement of the layers

Look at the picture above. Regular skin layers have thicker epidermis which comprise of thick stratum corneum as the outermost protective layer, while the epidermis of the lips has the thinnest stratum corneum compared to elsewhere in the body and overall, epidermis is also thinner compared to the regular skin layer. In addition, lips do not possess sweat glands as the natural moisturizer of the skin, which makes them more prone to dryness.

When we wear lip balm, there will be an extra layer above our lips so that the moisture will be locked in and we can get extra hydration with the contents of the lip balm itself such as beneficial oils. The extra layer will also help to seal deep cracks and splits from infection and irritation, usually due to extreme weather condition. In addition, many lip balms nowadays contain SPF, which is good for protection against free radicals from the sun.

Here are the important ingredients of lip balm and its benefits:

Hyaluronic acid, sodium PCA, and glycerin: ensure your lips to stay moist
Petroleum, castor seed oil, shea butter, sunflower seed oil, and squalane: nourish cracked lips
SPF: protect your lips from the sun
From those explanations, we can see that lip balm is very beneficial right? However, after searching about lip balm on Google, I stumbled upon Dr Oz’s video about lip balm addiction and why lip balm addiction (like any other addiction) is not good! We know that it has lots of benefits, right? But on the other hand, it has some drawbacks as well. So before I proceed, here are the signs of lip balm addiction:

Apply lip balm more than 3x a day
Have more than 1 lip balm
Keep lip balm in multiple places (e.g. purse, drawer, car, desk, etc.)
Why is lip balm addiction bad? Let’s go back to the thin layers of skin in the lips. Since the skin layer is very thin, the skin on the lips is designed to shed very quickly so that the new skin will come out and grow quickly as the old one shed away. If there is excessive extra layer above the lip, the old skin which is supposed to shed very quickly cannot be shed and the regeneration of the new skin is slowed down, therefore blocking the natural regeneration process of the lips. In the video, Dr. Oz described that if we apply lip balm rigorously, we are treating our lips like a croissant! If we cut a croissant in half, we can see that the inner portion of the croissant, which is crossing against each other. This is what happens if we block the natural regeneration process of the lips, the regeneration process will stop and the skin layers will look like the inside of a croissant cut in half. In addition, same as croissant, the outer layer will also become crusty and more chapped. Therefore, instead of protecting the lips, it can make our lips more chapped if we use it excessively!

So what should we do? Should we let our lips go nude without any protection against the environment? Of course not! We still have to nourish our lips to keep them moist and support their natural regeneration process. There are several things that we can do to prevent our lips from drying while still keeping the regeneration process intact.

Use lip balm which is rich in natural ingredients such as shea butter, lanolin, and coconut oil. Those are the best moisturizers for our lips and they are natural as well! Coconut oil also acts as a natural sunscreen and it is non-irritating as well. It is also available in natural or raw form and you can apply it directly on your lips using cotton buds just like in Dr. Oz’s video. In addition, try to limit using lip balms with preservative, flavor, and fragrance since they contain more chemical or artificial-made substances which can induce allergic reactions.
Do not bite your lips! This is a big no-no! I know for some people it’s a habit which is very difficult to erase and sometimes we do it automatically, but biting your lips will only make your lips drier! This will only make the lips bleed and heal more slowly. Normally, lips possess thin oily film on their surface that provides natural protection against moisture loss. However, due to excessive lip biting or licking habits, the thin oily film can be removed and cause the lips to become chapped. I know it’s very tempting to lick the lips when it is dry, but the saliva can easily evaporate thus making it drier. In addition, when the lips bleed because of excessive biting, it will leave the surface open and bacteria, virus, or fungi can easily enter the skin and will cause infection.

Do not apply lip balm excessively to preserve the natural regeneration process. Once or twice daily is enough and if you are at home, try to keep it natural by not wearing lip balm at all to support its natural regeneration process.
Drink more water! Again, water is very essential and since lips are prone to hydration loss, better to keep it hydrated. Rather than licking or biting your lips when they are dry, it is better to just drink water to hydrate your body in a whole.

Avoid using lip balm in a pot! Using lip balm in a pot is more infectious since repeatedly dipping your finger into the balm can introduce bacteria, unless you know how to keep it clean all the time. It is better to use lip balm in sticks or if you are too comfortable with your lip balm which is only available in pot form, use applicator or cotton bud to apply it on your lips instead of using your finger.
So, how about you? Do you have lip balm addiction? Now that we all know the function of a lip balm and what to look in a lip balm, don’t forget to choose your lip balm wisely and use it properly to get healthy and beautiful lips!

RSS
or
NEWSLETTER
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
ABOUT INSIDE HQ CONTACT CAREER EVENTS CONTEST ARCHIVE
© 2014 COPYRIGHT FEMALE DAILY NETWORK. SOME RIGHT RESERVED.

July Haul

Hello guys… postingan ini akan merekap haul ku selama bulan Juli kemarin. Oke, mari kita mulai (^_<)v

Brush yang satu ini, sudah kuidam idamkan sejak lama, dan akhirnya ada juga ready stock dan ga brush set, maksudnya dijual satuan gitu.
Brush itu adalah Sigma Sigmax Synthetic Kabuki Kit F84. Hurrah~

image

Kalo yang ini foundation brush favoritku. Bukan berarti yang lain tidak bagus dan tidak bekerja dengan baik, hanya saja 4 brushes ini yang paling aku suka.

image

Waktu pesen pouch Ecotools 6 piece eyebrush set ini kukira masih yang versi lama, ternyata udah versi baru. Sizenya kueciiiillll, akhirnya kupake untuk nyimpen samples.

image

Everyday Minerals samples, sachetnya ada sealnya lhoo, jadi bisa ditutup rapat setelah dipake. Baru kali ini menemukan model kemasan sample make up yang sistemnya begini. Nice idea.

image

Nyobain Garnier BB cream, Ga tau deh formulanya sama ato ga kayak yang di US sana.

image

image

image

Review Garnier BB Cream

Ini koleksi Bodycology ku, sebenarnya bulan Juli cuma beli yang warna ijo itu.

image

Finally nyobain Urban Decay 24/7 Glide On Eye Pencil, shade nya Empire, deep purple gitu (kayak nama band).

image

image

image

Penasaran sama Browcara, akhirnya nyobain Kiss Me Heavy Rotation shade no.3 Ash Brown.

image

image

image

Kemasannya yang bermotif Coca Cola menarik perhatian. Lipglossnya bening dengan mikro glitter. Lipsmacker lipgloss Coca Cola dengan aroma Cola.

image

image

image

image

Foto haul bersama-sama.

image

Ecotools pouch 6 piece brush set dan beberapa brush yang kubeli eceran dari seri set nya.

image

Ecotools 6 piece brush set pouch.

image

Ecotools from brush set.

image

Everyday Minerals Travel Size shade Golden Fair.

image

Samples YSL Touche Eclat (baca : ives sein louron, toch ekla)

image

Haul di supermarket.

image

Pigeon TWC, tapi bukan yang seri Teenage.

image

image

Review Pigeon Two Way Cake

Hadalabo Starter Pack Goku Alpha dan face wash Tamagohada.

image

image

Mini Hand Body Lotion Citra Youthfull Radiance.
Leave on hair serum Makarizo.

image

Nivea Lip Balm tanpa warna.

image

Lip Ice lip balm tanpa warna, tube.

image

image

Nyicipin makanan dan minuman.
Minute Maid Nutriboost dan Gery Salut.

image

Rautan Pencil Liner dan Sponge Bedak.
Oreo bolu Choco.
Nissin wafer susu.

image

Kapas Selection.
Permen kopi Maxx Coffie.

image

Buku murah di bazaar.

image

Nostalgia make up

Hey guys, beberapa waktu yang lalu ketika aku liat-liat galeri fotoku (galeri di hape maksudnya, bukan galeri tempat majang lukisan yang gede itu,fufufu ^_^), aku melihat foto-foto koleksi make up ku ketika awal-awal tertarik dengan make up, awal nonton video tutorial make up sekitar bulan juni 2012, lalu mulai beli macam-macam make up mulai bulan Juli 2012.

Dulu, ketika tahun 2009&2010 pernah beli mascara dan eyeshadow. Lipstik udah pernah pake sebelumnya, sedangkan maskara ini merupakan maskara pertamaku. Mascara kalo ga salah tahun 2009 dan ada promo di guardian gitu, bundling mascara volume express dan lipstik Maybelline warna Nude trus dapat potongan harga. Mascaranya bisa memberi volume pada bulu mataku,dan melentikkan, cuma aku ga sukanya mascara maybelline tu di mataku berasa ada yang ngganjel dan kadang berasa kayak kelilipan, dan mbikin mata cepet merah di ruang berAC. Lipstiknya bikin kering… dan geser2 mulu, kayak just sit on top of my lips, tidak menempel dan ngeblend dgn baik, dan kayak semi-berpasir gitu teksturnya.

Maskara sempat teronggok di lemari begitu saja bertahun-tahun. Ketika aku mulai tertarik dengan make up lagi, aku memakai maskara itu lagi yang sudah berumur 3 tahun!! Sampe habis pula!! Well, waktu itu aku masih belum tau soal masa pakai make up, kukira ya bisa dipakai hingga kapanpun sampai produknya habis (belajar otodidak, ga ada yang ngajari soal skin care, make up, dan sbangsanya, jadi ya agak telat gitu deh taunya) *ntar kalo aku punya anak terutama cewe, akan kubekali dia dengan pengetahuan tentang make up, skin care dan lain sebagainya, biar ga clueless dan membahayakan diri sendiri*.

Lalu tahun 2010 pas jalan-jalan ke supermarket (ya, aku jalan-jalan ke supermarket), pas liat2 di konter La Tulipe, liat-liat eyeshadow, pengen punya yang ada warna itemnya dan karena sungkan juga sama BA nya, akhirnya beli eyeshadow quad, kalo ga salah nomor 12, pokoknya belasan gt deh nomornya. Waktu sampe kasir, jeng jeng!!! Uang yang kubawa ga cukup, aku pulang dulu deh akhirnya, kalo kupikir-pikir sekarang, ngapain ya aku balik lagi ke supermarket dan purchase itu eyeshadow?? Kan aku sudah berhasil kabur *o’on…*
Pigmentasi warnanya pas diapply ke eyelid sih oke-oke aja, tapi kalo keusap dikit aja, langsung deh, ilang (-.-” *skrg lbh prefer seri profesionalnya, LTPro*. Ini adalah eyeshadow pertamaku.

Setelah mantengin video make up tutorial selama bulan Juni, akhirnya tanggal 1 Juli 2012 aku ke mall hunting beberapa make up, aku beli viva blush warna pink, dan eyeliner matic warna hitam. Lalu beli alas bedak sariayu kuning langsat meskipun saat itu di rumah sudah ada bbcream maybelline hibahan dari adek. Viva blusher warna pink, pigmentasi warna yg pink tua cukup pigmented, tapi tidak dengan pink yg muda, harus digosok pake jari dengan sekuat tenaga kuda di pan-nya, lalu baru diapply ke eyelid, tapi tetep aja warna yg muda ga awet.

Beberapa minggu berikutnya aku beli eyeshadow red-A dan juga lipbalmnya, eyeshadownya agak powdery dan glittery, staying power ga terlalu awet di eyelidku yang agak oily, lipbalmnya kurang soft, kayak masih ada kasar-kasarnya gitu meskipun samar, lipstiknya jg aku pernah beli tp warnanya terlalu orange *salah pilih*, dan teksturnya keras banget, tp warnanya cukup awet sebenarnya, tapi ngga moisturizing.

So, inilah eyeshadow dan blusher ku saat itu :

image

Kalo yang ini base make up ku, selain bedak maksudnya. Kalo sunscreen aku sudah pakai sejak SMP. Maybelline bbcream is my first foundation/base. Ini review maybelline bbcream clear smooth minerals shade fresh

image

Sebenarnya saat itu aku cuma pake bedak yang Marcks, cuma fotonya hanya ada yang bersama Viva, jadi yaudala pake foto yg ini ajah, wakakaka…

review bedak marcks dan viva

image

Kalo yang ini eyemakeup ku saat itu, oiya, aku beli Maybelline Hypersharp liner karena Viva pencil liner smudge di aku, lebih tepatnya rontok ke undereye (rontok itu termasuk dalam kategori smudge ga sih? Lol).

Viva eyeliner pencil adalah eyeliner pertamaku, pigmented, creamy, no sharpen needed karena matic, dulu blm tau yang namanya tightlining soalnya, jd ga tau deh klo kupake tightline bakal rontok juga apa ga.
Akhirnya kuhibahkan pencil liner viva ke temanku, tapi di eyelid dia ga rontok sama sekali!! Pigmentasinya sepintas mirip liquid eyeliner matte, bahkan agak2 mirip urban decay 24/7 glide on eyepencil warna zero (black),mana wujudnya jg sama2 creamy bgitu, kulit kesenggol dikit langsung kecoret, ya, saya akui eyelid saya memang sering kecoret ketika masih belajar pakai eyeliner, dan kacaulah eyeshadow yg sudah susah payah saya lukis.

Kalo yg Maybelline Hypersharp Liner warnanya pigmented, matte, awet seharian warnanya, baru ilang kalo dihapus pke make up remover dan ga njembret bleber ksana kmari ktika dibersihin, tapi ya itu, dua bulan udah habis, eyeliner model stylo/pen spidol kayaknya memang sedikit isinya.

image

Lalu, aku butuh concealer, baca majalah Femina juga racun karena cukup banyak segmen make up nya, dan waktu itu aku liat concealernya Revlon yang Photoready Stick Concealer ini, lalu bulan Agustus 2012, aku beli concealernya in shade Light Medium. Revlon Photoready Stick Concealer adalah concealer pertamaku.
Teksturnya agak creamy, tapi karena kulitku kering kombinasi, concealer ini terasa kering dan agak cakey di undereye aku meskipun sudah pake eyecream. Kalo dipake di sekitar rahang atau dagu sih ga masalah, tapi kalo sekitar pinggir2 mulut malah bikin keliatan kering juga, sekarang sih pake dua concealer, stick dan liquid (ZA perfection blah3 no.1). Area2 yang kering pake liquid, yang ga rawan kering pake stick *rempong yah, sayang kalo revlonnya ga diabisin*.

Lalu pas mampir booth Silkygirl lagi ada promo beli 1 bedak gratis 1 bedak lagi, bisa milih mau loose atau compact powder, aku pilih loose and compact. Kalo yang loose oke lah, micro filled loose powder gitu deh, halus dan tanpa fragrance. Akan tetapi, yang twc nya ga banget di aku, cakey sangat, dan pori2 jd nampak guede2 kayak tentakel, huhuhu~ 😥

Trus nambah lipgloss juga deh akhirnya warna Rosy Pink, belum punya lipgloss, jadi ini adalah lipgloss pertamaku. Lipglossnya moisturizing, warnanya juga opaque, aplikatornya juga enak lah dipakenya, tapiiiii, kenapa ada glitter2nyaaahh??? Gede2 pula, kalo lipglossnya ilang, tinggal glitternya doank di bibir 😥

image

Lalu dua minggu kemudian, gara-gara ngemall mulu dan selalu mampir area kosmetik, akhirnya aku beli base make up lagi, bbcream Caring Colors Luminizing yang lagi diskon di Guardian. Teksturnya creamy dengan butiran2 kecil spt kerikil *jyaahh,kerikil*, katanya sih kalo ga salah itu tourmaline gitu. Cuma yang luminizing ini ada bling2 nya…and quite noticeable krn glitternya cukup besar, aku ga seberapa demen aja sama chunky glitter on make up product.
Review lebih detailnya di sini

Lalu ke matahari, beli Revlon Photoready Perfecting Primer, my first primer. Waktu diapply ke kulit jadi powdery, agak ga nyatu kalo di atasnya pake liquid/creamy produk, kalo powder produk sih fine-fine aja.

Lalu beli Maxfactor Miracle Touch foundation juga, creamy compact foundation gt, aku tergiur dengan claim water based formula dengan 70% air kandungannya, ya meskipun waktu diapply tetep aja ga terlalu moisturizing.Salah pilih warna bowk… creamy ivory 40 pektay, tp waktu dcoba di konter cocok2 aja warnanya, lampu mall bisa bikin salah pilih warna kali ya, hahaha, secara lampu di matahari terang benderang amat sangat. Coverage medium to full, such and quite a heavy foundation, kalo makeknya kelamaan/ hampir seharian, bisa memunculkan baby acne di wajahku.

image

I love the tone of the look of these products, beige all the way.

image

This is classified by the brand. Revlon, Viva, Maybelline. I got the Maybelline long stilletto and the remover at the end of August (kalo ga salah 31 Agustus 2012). Mascaranya memanjangkan, tapi bikin bulu mata nempel satu sama lain, bulu mataku jadi nampak sparse dan puanjang. Lip liner Revlon in Rose adalah lipliner pertamaku, warnanya cantik sebenarnya, nude pink gitu (I love rosy and coral colors), tapi bikin bibir kering kerontang.

image

Caring Colours, Silky Girl, La Tulipe, Maybelline.

image

And this is the entire collection plus moisturizer and body lotion.

image

Foto merupakan hal yang penting bagiku, foto mewakili keadaan di masa lalu yang tidak bisa kulalui lagi. Photos represent moments both happiness and sadness.

I think you should do that too, karena momen yang telah berlalu tidak bisa diulang kembali, namun akan tetap terpatri dan bisa tetap diingat dan dinikmati melalui foto dan video. Apalagi sekarang teknologi sudah sangat canggih, jangan sia-siakan momen berharga begitu saja, abadikan dan simpan filenya. Kelak dapat dijadikan kenangan dan cerita untuk anak cucu kita. (Maaf jadi out of topic).

Thanks for reading. Hope I can entertain you with my story. See you next time.

Reynata M.S.

Review Nivea Lipbalm

Finally I’ve collected most of the Nivea Lipbalms/ lipbalm tint, except the white cap one.
This is all of my collection.

image

From the left, it’s Cherry, Strawberry, Rose, and Essential Care.

image

This is Nivea Essential Care.

image

This is Nivea Rose.

image

This is Nivea Strawberry.

image

This is Nivea Cherry.

image

First I’m gonna start off with the Essential Care, this one with blue cap is my favourite, soft texture, very moisturizing, no greasy feeling, no colour, this is all you need if you want to moist your lips without too much shine/glossy look, no glitter also. Almost running out of it, definitely gonna repurchase again.

image

This is fruity Cherry, if you want lipbalm with red berry like and bold colour, this is what you need. The stain looks like lipstick, but I don’t really like the aftertaste on my lips, I can feel the residue of it, hard texture, not so moisturizing, have glitter in it, the picture above is the look when I pull it out of the tube and smash it in a jar, LOL.
So sorry I forgot to swatch it and take a picture of it and I don’t have any left of it now.

image

These two are Strawberry and Rose. Strawberry smells and taste sweet, love it, quite runny and softer texture than the cherry one. Quite moisturizing, more moisturizing than the cherry and less than the essential. The residue is less than cherry, but still contains micro glitter, the colour is bright red.

The last one is Rose, I don’t like this one, no colour, not moisturizing, hard texture, smells weird, I don’t think it’s a smell of a rose. It makes me looks more pale, not recommended. This is the swatch of Strawberry (upper part), and Rose (Lower part). As you can see, no colour at the lower part.

image

This is my review, any of you already use it too? Share your opinion with me. Thanks for reading.

Reynata M.S.