L’oreal Mat Magique BB Essence

Hello again.
I almost forgot about this product. I wonder about this product because the wand is in unique shape, but to me apparently it became a bad thing.
Here’s the look :

image

It is quite small, but made of glass so it’s heavier than BB or CC cream packaging.

image

Here’s the wand, pointy wand, but the problem is the foundation itself is very liquidy, and I can’t get enough amount if I use the wand, I ended up have to pour it anyway.

image

Shake the bottle before using it, it’s a transparent liquid at the top and the foundation underneath.
Once it set, it turn out to be powdery finish.

image

For dry skin, it’s not that moisturizing, and I have to blend it immediately before it sets on my skin.

Sheer coverage, it feels lightweight for everyday use but unfortunately it makes me got a breakout.

That’s all for my short review, hope you guys find it useful.
Thanks for reading.

Reynata M.S.

Advertisements

L’oreal Revitalift Eye Cream & Night Cream

Another skin care review…
Back then I already did a review about L’oreal moisturizers, the Hydra Fresh and White Perfect series, you can check it here

Right now I want to do a review from the Revitalift line, which is for the aging treatment series.

The first one is the Revitalift Double Eye Lift eye cream.
The packaging is made of plastic, it’s very light weight and easy to bring with.

image

It use two pumps because the white one for under eye and the red one is for eyelid. I squeeze it one by one though, not all together at the same time, but I do MIX these two together before apply it to my under eye and eyelid. Somehow I don’t really like the feeling of the red gel itself if it’s not mix with the white cream on my eyelid.

Texture of the cream is a bit thick but bleandable, the texture of the gel is… like a gel (what else can I type?).
This eye cream is hydrating enough especially when I’m wearing make up, it maintain the hydration because usually my under eye suddenly looks so dry after putting on make up on my under eye area.

image

For the face product, I choose the Revitalift Laser X3 Night Cream-Mask, to me, it looks like a reguler night cream and that’s what I usually use of it, as a night cream.
The packaging is made of thick glass jar and seriously HEAVY, not travel friendly, should move it to a smaller and lighter jar for travel.

image

Texture, it looks like PUDDING!!
I don’t think it’s the most suitable word to call it but it really reminds me of a slightly-melting-pudding.
It always back to be a flat surface, eventho I dig it quite deep or mess it up.

The performance is great for all night hydration, eventho it feels a bit greasy for quite a while, better keep on tapping it on skin while waiting for it to be absorbed (I suggest do not directly sleep and placing your face on pillow before it absorbed by the skin properly).

To be honest I don’t really like tge smell of the Revitalift line, but I do really like the smell from White Perfect and Hydra Fresh line.

image

It has an inner lid, but sometimes it could be troublesome, and I usually ended up toss it somewhere else. 😄

That’s all for my review, hope you guys find it usefull.
Thanks for reading.

Reynata M.S.

L’oreal Hydrafresh Aqua Essence & White Perfect Night

Hello guys, apa kabar semuanya?
kali ini review tentang skincare ya. Beberapa saat yang lalu saya menggunakan pelembab L’oreal. Awalnya night cream nya, karena night cream saya habis waktu itu. Lalu lanjut mencoba Hydrafresh, saat itu kata BA nya baru rilis produknya, dan saya tertarik karena unsur air nya itu.
Harga masing-masing berada pada kisaran sekitar 150 ribu rupiah, kurang lebih sekitaran segitu, hehehe…

image

Dua-duanya menggunakan kaca untuk bagian body nya, cukup besar dan berat, namun bahan kaca memang paling bagus untuk produk kosmetik sebenarnya dibanding plastik yang bisa menjadi racun bagi produknya jika terpapar panas (CMIIW).
Tutupnya terbuat dari plastik tebal dengan lid sebagai penahan supaya isinya nggak beleberan ke langit-langit tutupnya atau bahkan keluar dari kemasan.

image

Tekstur si White Perfect lebih creamy namun tidak thick, mudah untuk dibaurkan dan cukup cepat meresap. Nampak mengkilap dan agak greasy ketika pertama dioleskan ke wajah, namun setelah meresap, tidak nampak mengkilap lagi. Melembabkan? tentu saja.

Tekstur hydrafresh lebih seperti gel, saya rasa cocok juga untuk kulit oily (kulit saya kering). Tekstur gelnya ringan, mudah dibaurkan, dan cepat meresap, tidak semengkilap White Perfect juga.

Aroma si Hydrafresh lebih segar, namun aroma White Perfect bukan berarti tidak enak juga, namun aroma segar bisa memberi sugesti rasa fresh dan relax bagi saya.

image

Overall I love these products, saya ingin mencoba essencenya yang bentuknya botol berpipet itu, ada 3 macam dan saya masih bingung ingin coba yang mana.

Sekian review singkat dari saya, semoga bermanfaat dan menambah wawasan.
Terima kasih sudah mampir dan membaca.
Reynata M.S.

Loreal Base Magique Primer dan Lucent Magique Blush

Hello, here we go again with review products.
image

I bought the Loreal Base Magique primer and Blush in blushing kiss. Base primer is retailed around 15 UD dollars or around IDR 150-160k. Lucent magique blush in Blushing Kiss is retailed around IDR 139k/13 US dollars.

image

Base magique packed in a glass jar, tiny, but a bit heavy because of the glass material. While the blush packed in a solid plastic with glossy gold looking on the upper part with black matte case on the lower part.

image

The primer have a quite thick texture, but still easy to blend, cover big pores well, and goes well with liquid or powder product on top of it. Sometimes I use it as an eyeshadow base also, and it works well.

image

The blush itself contains 3 colors, golden pink, light pink, and dark/deep pink (let me know how to call it, because I’ve never heard deep pink/dark pink before, hahaha). I think it is designed for 3 in 1 purpose. Highlight, blush, and contour.
You only need to swipe left to right or the other way around, me just did it back and forth, and then pat it on your cheeks, and voila, you did those 3 routine all at once. It’s not powdery, a bit hard in my opinion, I have to swipe it a few times to pick up enough amount of product, some other blushes only need to tap on it and the pigments already on the bristles of the brush.

image

Staying power is quite impressive especially for the blush, it last until more than 10 hours eventho it’s already fading away, but I still can see some hint on my cheeks.

image

Overall, I love these products. But if only the primer in a tube with fliptop packaging, and 30ml or 50ml or even 100ml size with the same price as the 15ml one, nyahahaha~ #slapped

That’s all for my review. I hope this review is quite helpful for you guys.
Thanks for reading.

Reynata M.S.

Loreal Color Riche Lipstick review

Good afternoon everyone. I’d just finished reading my book about marriage story, it’s a good story, and I learn quite much from it. This is the book I read.

image

Well, it’s not about the book that I’m about to review, hehehe. I’ll be reviewing about Loreal lipsticks from their Color Riche line. The story begin when I’m hanging out in a mall, I went through Guardian drugstore, and it was on sale, I mean add IDR 1.000 I can get 2 lipsticks (how can I resist?). One lipstick cost me about IDR 108.000 or around $10, add IDR 1.000, it’s IDR 109.000 for 2 lipsticks.

Here’s the look :

image

It has a gold-like packaging color with sticker in its cap and Loreal emboss in the middle part.

The appearance inside:

image

The shape is looks like regular type of lipstick, pointy, have a carved Loreal on the side of it, remind me to Sariayu lipstick. I got these babies on the shade 377 Perfect Red and 375 Deep Raspberry. Here’s the swatch :

image

Perfect Red is an orangey red color, and Deep Raspberry is a pinkish berry color. It has a satiny finished. It feels so creamy, and it doesn’t drying out my lips too much, easy to blend, and it’s quite able to cover a dark pigmented lips like mine. Watch the photo down below. Bear with it okay?

image

As you can see on the picture that these two colors have an almost similar look on the lips, but I found that Perfect Red has a glossier finish rather than Deep Raspberry one. Both have a nice staying power (as long as I’m not eating something that so oily). It’s kinda have a smell, remind me to my mom’s lipstick base many decades ago, the color of the packaging is white, the product itself is white to creme color, and the smell is similar with Loreal Color Riche. Maybe that’s why this lipstick feels a bit moisturizing.

image

I can also use this for ombre look, just add a nude color on the outer part of the lips and blend. Or after wearing a soft color, use these darker and pigmented color on the inner part of the lips and blend.

Okay, that’s all for my review. I hope you guys find it usefull. Thanks for reading.
Reynata M.S.

My Skin Care Routine.

Hello, postingan kali ini akan menyuguhkan tentang Skin Care dan Hair Care yang sudah menjadi bagian dari rutinitas sehari-hari.
Okay, let’s start (^_^)/

Hari-hariku dimulai dengan mandi, cuci muka, lalu pake toner pelembab Hadalabo Gokyujun, lalu lanjut dengan Hadalabo Gokyujun Milk. Cepat meresap dan melembabkan kulitku yang cenderung kering ini, me likey. Isinya masing-masing 100gr, harganya yang Lotion sekitar IDR 26ribu, kalo yang Milk sekitar IDR 49.500.

image

image

Lalu pake eyecream, aku pake eyecream Biokos, isi 9gr, harga sekitar IDR 30ribuan. Teksturnya kental, agak lengket kalo ga diblend hingga benar2 menyerap di kulit, aromanya floral gitu, tapi ga tau deh itu baunya bunga apaan. (^_^)

image

image

Kalo malam aku tambah pake Olay Total Effects Serum. Wangi dan cukup cepat meresap di kulit. Isi 50ml, harga sktr 100ribuan lebih dikit, tapi aku beli waktu diskon di Hypermart jadi IDR 70.000-an.

image

image

Dulu pernah pake pelembab nivea, tapi ga cocok, jadi jerawatan.

image

Lalu aku pernah juga pake Biokos, enak sih teksturnya gel dan adem gitu, tapi lebih mahal daripada Hadalabo, isi 30ml harga sekitar IDR 27.000.

image

Pernah pake Olay Total Effects
yang krim, yang Gentle, tapi ga cocok, malah berminyak dan bikin kulitku menggelap, tapi mamaku cocok, yawda aku hibahkan ke mamaku aja,hahaha. Beli di Guardian weekly special, IDR 120.000-an nambah 1.000 dapet dua.

image

Lalu pake sunscreen Skin Aqua, kadar SPF nya beda-beda, mulai dari botol biru SPFnya 50, lalu tutup putih yang besar (moisture gel) SPF 30, tutup peach (moisture milk) SPF 25, tutup putih botol kecil SPF 20 dan mengandung whitening.
Teksturnya sangat ringan di kulit dan cepat menyerap di kulit. Ga bikin jerawatan, ga pliket lengket. Harga sekitar IDR 30ribuan untuk masing-masing botol. Botol besar 80ml, botol kecil 40ml.

image

image

Kadang aku juga pake Acnes UV tint, 30ml, harga sktr IDR 30ribuan juga. Tinted sunscreen, lumayan bisa memuluskan permukaan kulit karena memang bisa dipakai sebagai base make up. Corong botolnya mirip dengan Skin Aqua, memudahkan untuk mengontrol jumlah produk yang akan kita gunakan.

image

image

Lalu setelah pakai sunscreen dan make up dan setelah bepergian, aku bersihkan wajahku pake milk cleanser terlebih dahulu, lalu 2in1 cleanser, lalu face wash.

Aku biasanya pake milk Cleanser Nivea, 125ml sekitar IDR 12.500, Kalo yang 200ml IDR 18.000. Quite runny texture, jadi cocok banget untuk memijat wajah dengan gerakan memutar untuk membersihkan foundation/bbcream.

image

Lalu dilanjut dengan 2in1 cleanser Sariayu, karena Nivea agak sedikit lengket, pembersih sekaligus penyegar ini sekalian untuk membersihkan rasa lengket tadi sekaligus mengangkat sisa-sisa make up yang masih menempel, toner aku skip, malah bikin lengket lagi. Sariayu 2in1 isi 150ml harga sekitar IDR 10.500.

image

Setelah itu cuci muka, pake face wash.

image

image

Face washnya gantian, kadang Biore Pure Mild, kadang Hadalabo Gokyujun.
Hadalabo 100ml harganya sekitar IDR 20.000-an.
Biore 100ml harganya sekitar IDR 16.000-an.
Aku suka face wash yang foamy, ga suka kalo ada scrubnya, bikin iritasi.

Oiya, lupa, aku juga pake make up remover untuk membersihkan eye and lip make up.

image

image

image

image

Aku pake L’oreal, isi 125ml, harga sekitar IDR 71.000-an, tapi aku beli pas lagi ada diskon jadi IDR 46.000-an.
Maybelline aku juga sering pake, aku pake Maybelline dulu sebelum L’oreal, tapi ukurannya kecil jadi cepet habis, hahaha. Ukurannya Maybelline 40ml IDR 26.000-an, 70ml IDR 40.000-an.

Lalu lanjut ke badan, body lotion yang kusuka Vaseline Aloe Vera. Waktu itu lagi ada diskon, 400ml harganya 21.000-an. Teksturnya ringan dan mudah meresap, selain itu juga ga lengket2 kalo pas keringetan.

image

Dupe untuk Vaseline Aloe ini adalah Marina Avocado (botol hijau), 200ml harga sekitar IDR 5.000-6.000an.

image

Kalo malam kadang aku pake Body Butter, aku pake Mustika Ratu yang Kopi, tapi aromanya malah kayak Chocolate. Isi 200ml harga sekitar IDR 22.000 karena aku beli waktu diskon.

image

Kalo Switzal aku pake sebagai handcream, lumayan lah, daripada beli handcream korea yang harganya mahal padahal isinya cuma 30ml, hahaha.
Switzal isi 50ml harga sekitar IDR 11.000.

image

Kalo lagi pengen luluran, aku pake lulur Cempaka Bali Spa Coconut. Teksturnya agak encer dengan butiran2 scrub. Harganya sktr 11 ribuan isi 200gram.

image

Inilah skin care routine ku, bagaimana dengan kalian?
Thanks for reading.
Reynata M.S.