Miracle Island Dragon Blood and Ice Plant Water

Hello guys, in this post I want to do a review about All in One Gel by Miracle Island. I bought them when I visit Beauty Recipe store in a mall.
This is what I got, Dragon Blood and Ice Plant Water.

image

The tear-drop-shape bottle also looks pretty in my opinion. It’s a 250ml inside, I bought this for about IDR 180K or about $17-18.
The color is quite vivid and eye catching also. It is made of plastic, the flip-top cap is on the bottom, eventho it makes no worries about taking the product out or put the bottle upside down when it’s about to run out, but the pointy shape above also kinda trap the products there, maybe I will need a chopstick to really took it out later.

Now, to the product. Start with the Dragon Blood. As I remember this is for Anti Wrinkle. The gel itself actually is transparent, but the smell is different between the Dragon Blood and Ice Plant Water.
Lightweight texture and feeling, easy to absorb by the skin.

image

While the Ice Plant Water is meant for the pores, eventho I don’t really see significant changes to my big pores, but it feels soothing the skin, lightweight feeling, easy to absorb.

image

The downside of the product is, it’s not moisturizing enough for my dry skin, but it might be great for people with oily skin.
After putting on this gel, both I mean, I still need to use a cream moisturizer to give a more hydration to my skin.

Pros :
+ Light weight feeling
+ Easy to absorb, no sticky feeling
+ Affordable price tag considering it’s 250ml size

Cons :
– Not moisturizing enough for dry skin
– Packaging kind of wasting left product inside
– Not easily found in any store

That’s all for my quick review, hope you guys find this useful.
Thanks for reading.
Reynata M.S.

Advertisements

Bobbi Brown, Marc Reagan Manager of Artistry

Thanks to Bobbi Brown Indonesia, beberapa hari lalu saya dapat kesempatan untuk hang out dengan sosok penting dari Bobbi Brown; brand yang mempelopori produk-produk seperti Long-Wear Gel Eyeliner dan Shimmer Brick . Dia adalah Manager of Artistry dari Bobbi Brown, Marc Reagan.

image

          Wefie with Marc Reagan

He’s a nice Chinese-Irish guy , yang sudah berkarier di Bobbi Brown selama 11 tahun. “Seperti orang lain, aku mulai sebagai pegawai di counter Bobbi,” kata Marc dengan
humble. Namun, sekarang Marc menjadi sosok penting di Bobbi Brown, yang melatih MUA Bobbi Brown di seluruh dunia dan bahkan membantu Bobbi Brown herself untuk menciptakan produk-produk baru hingga mendandani selebriti.

Apa sih tugas dari seorang Manager of Artistry? Karena mungkin orang lebih familiar dengan jabatan Brand Manager, Creative Director dan sebagainya.
“ Really good question! Tugasku banyak, namun jabatanku ini berawal saat aku jadi manager tim kecil Bobbi Brown yang bertugas untuk keliling Amerika dan mengurus event-event nasional Bobbi Brown, termasuk bertugas di backstage fashion show.
Sekarang, aku mengatur fashion week , terbang ke berbagai negara untuk mengurus pasar international kami, melatih para MUA Bobbi Brown, dan mengembangkan program-program perusahaan. Aku juga masih bekerja langsung dengan Bobbi; seperti membantu dia mendandani Kate Upton untuk campaign tahun depan, dan tentu berbagai photo shoot .”

image

image

Ah I see. Kamu ikut membantu dalam pembuatan produk-produk Bobbi juga nggak?
“ Ah yes , itu juga! Aku ikut menentukan pembuatan shade-shade foundation Bobbi brown, juga tekstur dan finish- nya. I test products too, seperti eyeliner ini (menunjuk salah satu eyeliner Bobbi Brown di atas meja) aku ingat mengujinya tiga tahun lalu.
Tugasku banyak, and I don’t take that for granted , jadi kadang aku nggak ingat lagi job descriptions aku. Thanks for reminding me ya, ha ha ha…”

Anytime, Marc! Now tell me about the latest products , dan trend 2016 Bobbi Brown.
“Ini dia, Holiday Collection kami yang nggak hanya praktis dipakai tapi juga bagus untuk jadi hadiah. Holiday palette Bobbi Brown selalu laris, seperti Deluxe Cheek & Eye Palette ini. Isinya eyeshadow netral dan dua produk untuk pipi Bobbi Brown yang paling famous, yaitu satu blush warna natural dan warna pale pink yang bisa dipakai oleh semua tone kulit.

image

Bobbi Brown Deluxe Cheek & Eye Palette

Untuk 2016, misi kami adalah bagaimana setiap wanita, setiap skintone, bisa punya wajah glowy dan sehat. Jadi kami membuat rangkaian skincare Skin Perfectors. That’s very essential , namun kami juga menyiapkan sesuatu yang fun. You guys are going to have the most amazing lip formula coming in January , lipstik baru kita yang ringan di bibir tapi sangat strong pigmennya dengan
satin finish . Namanya Luxe Lip Color , dan akan ada 25 warna. They’re really amazing!”

image

Duh, jadi penasaran nih sama Luxe Lip! By the way , brand makeup sekarang kan sudah tambah banyak nih. Menurut kamu apa kekuatan bobbi brown, that sets it apart dari banjir brand-brand pendatang baru?
“Bobbi dimulai di tahun 1991 dengan konsep yang simpel banget: creating colors that look and feel like your skin . Bagi Bobbi, makeup itu tiga hal:
clean, fresh dan modern. Itu prinsip yang diulang-ulang terus oleh Bobbi. Dan dia selalu bilang kepada setiap MUA kami, dan dalam setiap interview -nya:
stay true to yourself. Banyak brand yang menjanjikan ‘ oh, this will transform you, make you look like Kim Kardashian’ , you know what i mean? Namun itu bukan value kami. Sampai hari ini kami masih mengajarkan MUA Bobbi Brown, makeup yang bagus adalah saat kamu melihat fotonya dan kamu nggak bisa menebak dari tahun berapa makeup itu berasal, karena artinya look itu
natural dan timeless.”

Setuju banget sama kamu. Apa lima produk rekomendasi kamu bagi setiap perempuan untuk mendapatkan timeless look itu?
“Pertama, pelembap. Something to plump your skin . Kedua, under eye concealer. Ini rahasia sepanjang masa Bobbi Brown untuk tampak fresh dalam seketika. Atau coba Skin Foundation Stick Bobbi Brown yang bisa kamu pakai untuk meratakan warna kulit secara keseluruhan, termasuk under eye. Ketiga, Bobbi Brown Pot Rouge untuk pipi. Keempat, lipstik. Kelima, something for the eyes . Pilih saja antara eyeliner, maskara atau produk alis; apapun yang bisa membuat mata lebih
standout. If you can do all those five things, you will look put together all the time.”

Source : Female Daily

Silkygirl Gel Eyeliner Black

Hello~ apa kabar semuanya?
Happy Holiday… (Saat saya mengetik ini adalah pada saat hari libur akhir tahun).

Oke, sekarang kembali ke topik, kali ini saya ingin mereview mengenai gel liner merek negara tetangga sebelah (hayoooo, siapa yang langsung tiba-tiba memikirkan tetangganya? Hahaha).

Produk ini adalah gel eyeliner merk Silkygirl yang berasal dari Malaysia, namun sepertinya sudah assembling di Indonesia. Dulu brand ambassadornya adalah Gita Gutawa, putri komposer Erwin Gutawa yang imut-imut dan memiliki suara tinggi sereosa itu (maksudnya anaknya ya yang imut, bukan bapaknya).

Ini dia wujud kerdus packagingnya, biru hitam kotak kecil.

image

Wujudnya dalam bentuk jar kecil dengan tutup tinggi memanjang vertikal seperti topi atau kepala Smurf.

image

image

Di balik bagian ujung atas tutupnya, tersembunyi kuas eyelinernya di dalam.
Bentuk seperti ini juga digunakan oleh merek Tony Moly, Revlon, dkk.

image

Bentuk kuasnya cukup tipis dan meruncing, cukup lah untuk pemula. Ketika pakai gel liner lain sebenarnya juga bisa pakai kuas ini, tinggal selera aja.

image

Untuk gel eyelinernya sendiri teksturnya creamy dan smooth ketika diaplikasikan ke lashline. Digunakan untuk tightline juga tidak masalah di saya, tidak ada iritasi atau alergi.

Namun untuk staying power, eyeliner ini masih beleber terutama di sekitar bagian ujung luar mata bawah, dan terkadang juga plus transfer ke bagian lower waterline.

image

Warnanya hitam jet black dan tidak mengkilap. Untuk membuat cat eye pun juga tidak menyusahkan, berkat teksturnya yang smooth dan kuasnya yang tipis dan cukup runcing.

image

image

Overall untuk pemula atau yang tidak ingin menghabiskan banyak uang untuk gel liner, bisa menggunakan gel liner Silkygirl ini.

Harganya seingat saya sekitar 45.000 Rupiah, sudah termasuk kuas eyelinernya.

Sekian review dari saya, terima kasih sudah mampir dan membaca review saya.

Reynata M.S.

Expiration date of cosmetics

Cosmetics shelf life F.A.Q.
March 3rd, 2011

1. Do cosmetics expire?
Yes, as any other products.

2. What are production date, expiration date and PAO?
Production date (or manufacture date) is the date when your product was manufactured. More precisely, it is the date when the batch of cosmetics (also called lot) was produced. This date can be printed on the package, but also can be omitted.

Expiration date is the date after which your cosmetic product will be expired and should not be used anymore. Usually this date must be specified only for the cosmetics which shelf life period is 30 months or less. If this date is present, it should be printed directly on product package in the form month/year or day/month/year, for example: Exp. 09/10 means that you can use the makeup only till September, 2010; Exp. 15/06/2010 means that makeup can be used only before 15 of June, 2010.

Such way, if shelf life of the cosmetic product is more than 30 months (e.g. 3 years), the expiry date probably will not be printed. But this doesn’t mean that you can use the product during whole 3 years or more.

Period after opening (open-jar) signTo clarify how long you can use your product once you opened it, Period after opening (PAO) sign is used. Try finding “open jar” sign with a number followed by the letter M, where number indicates how many months the product can be safely used for after opening. For instance, 6M means that product can be used during six months after opening; 12M means that product can be used during twelve months after you opened it etc.

3. How can I determine exact expiration date for my cosmetics?
Your makeup will expire as soon as expiration date is reached OR end of PAO is reached.

You should maintain two terms:
– Expiration date. If it’s not specified, you can contact customer care department of the company who produced the cosmetics and ask for it, or as an option, calculate production date and approximate expiration date from the batch code via calculator on our website. We suggest still contacting customer care first of all in a case of any doubts.
– Period after opening (PAO). To easily find out when you opened a makeup, just apply any appropriate sticker to it, and write the current date when you opening it. As an option, you can write the date with marker directly on the packaging.

Basically there are two options:
– Expiration date will be reached first:
Expiration date will be reached first

image

– PAO will be reached first:
PAO will be reached first

image

Example: expiration date is printed on a package, e.g. Exp.:05/12, and PAO is also printed: 18M. Such way, in any case you should stop using this cosmetics after 05/12 or in other words, May 2012 (if expiration date is not specified, please feel free to use the cosmetic calculator to find it via the batch code).

But if PAO will be reached before the expiration date, this also can mean your product has been expired; for example, if you opened this cosmetic product on 16.02.2011, PAO will be reached after 6 months (6M), i.e. 16.02.2011 + 6 months = 16.08.2011; on 16.08.2011 your product will be expired and you should not wait for expiration date.

Other example: you opened this makeup on 25.02.2012; PAO will be reached on 25.08.2012, but expiration date (05/12, May of 2012) will be reached first, and you should throw out this cosmetics after May 2012.

4. Expiration date is not printed. How can I find it?
Contact customer care department of the company who produced the product and ask for it.
Or, as an option, find the batch code (also known as lot number) on the container or on the packaging, enter it to the cosmetic calculator and select the brand, then press Calculate button.

If the code can be deciphered, the production date and general shelf life period will be calculated. Please notice: provided shelf life information is common. Please visit official web site or contact customer care for exact shelf life period information for your product.

5. Why do they print batch code on cosmetics and perfume, what is it?
It’s a code which allows the manufacturer or supplier to identify the batch in which the product was produced. Usually it should be printed on both the primary container and outer packaging.

If the product was not made in a batch, then the code should enable the date and place of manufacture to be identified.
Often manufacturer can omit printing expiration date for the cosmetics which shelf life exceeds 30 months, but the batch code must be specified.

6. How long can I keep my cosmetics and be in safe?
Generally speaking, you can keep your cosmetics unopened up to 3 years. This is quite general term, and can depend from product and company produced it.
Please note: as soon as you opened it, you should also maintain the PAO.

7. What is average PAO for my mascara (lipstick, gloss etc)?
General period after opening is:
Perfumes, perfume, edp – up to 3 years;
Powders (including blush, eyeshadows powdery texture) – 1 to 3 years;
Foundation in a jar or a cream powder – 1 to 3 years;
Liquid tone means (in tubes or jars with dispenser) – 1 year;
Nail polish – 1 year;
Sun cosmetics – 1 year (but no more than one season);
Lipstick, lip gloss – 1 year;
Pencil (Eye, Lip) – about 1 year;
Skin care products (hydrating cosmetics, wrinkle, eye contour) in a sealed packet with the pump – about a year, in a jar – from 6 to 10 months;
Solid eyeliner and eyebrow pencil – from 6 to 8 months;
Bronzing – 6 months;
Mascara – 3-6 months;
Liquid eyeliner – from 3 to 4 months;
Natural/Organic products – up to 6 months.

Please note that natural and organic cosmetics, which do not include preservatives, can be stored up to 6 months after opening. Reason: absence of preservatives leads to a proliferation of bacteria.

8. How can I determine that cosmetic has been expired / not fresh?
The general rule is simple: as soon as you notice changes in your cosmetics – this means that the shelf life came to the end.
First of all, the smell: as soon as you feel any nasty notes, sharpness or rancidity, trash it.

Pay attention to appearance (sheen appears), texture (formed pellets, liquid consistency becomes heterogeneous), or gases have been formed in a tube – the shelf life is out!

It is very easy to determine “old age” mascara – as soon as it is dry, throw it away with no regrets, and in any case, do not try to “revive”.

Nail polish can be considered worthless, as soon as it began to thicken and harden.
Even if the recently purchased cosmetics were in the heat for quite a long time – do not use it anymore.

As a conclusion, if you have any suspicion about the appearance or odor of the product, it is better do not use it anymore. French National Institute for Consumer INC recommends do not use cosmetics after any visible changes in color, texture or odor.

9. What are possible consequences of expired cosmetics using?
In the best case, expired cosmetics just stop doing what it should do; it can change its appearance, smell and color, or become a sticky or oily.

In the worst case, expired cosmetics can result in skin irritation, dermatitis, allergic reactions and infection.

Source : checkcosmetic.net/cosmetic-and-perfume-shelf-life-faq/

Some of the expiration date symbols:

image

image

image

image

image

How I organize my makeup

Hi, welcome back to my channel. I try to impersonate my youtube beauty guru’s the way they talk, hahaha.
Okay, first thing first, I’m gonna show how I organize my make up to make it easier to find. When I’m in a rush, it’s such a waste of time just for looking the product that I want.

One day, I decided to buy a mini drawer, I’m not a makeup artist and don’t have that much makeup either, but I think by using drawer will help me to find the product that I’m looking for faster, I know where it stored, so I’d just need to pull the row where those things belong.

image

I bought the three row plastic drawer, purple and transparent eventho it’s not clear. It’s easy to find in a supermarket, or a store that usually sell plastic things, such as mini plastic chair, bucket, broom, feather duster, etc. Here’s how it looks when fulfilled with products.

image

First row is lip product in majority, I got some small single eyeshadows and a pencil sharpener, new gel liner (haven’t open it up yet), mascara, browcara and a BB cushion.
Quite crowded and lots of different type of product, but most of their size and shape are quite similar.

image

Next row/second row is face product. Decorative and base makeup. Mostly are blusher, powder, and eyeshadow. Also got the highliter and bronzer here also.

image

Last row/third row/bottom row are filled with liquid to cream base makeup, primer and concealer. Sorry Vicks vaporub only visit there, it doesn’t have any other places to stay, hahaha…

image

That’s the tips I want to share about how to organize makeup, hope you guys find it useful.
Thanks for reading.
Reynata M.S.

Etude House Precious Mineral Any Cushion

Annyeong haseyo~ 안녕 하새요~
Back again… I’ve tried this bb cream cushion from Etude House few times, and now I want to write a review about it.
I bought this cushion from @beautyglowing on Instagram for about IDR 190K. Eventho its packaging is bulky, I don’t know why I don’t mind with it, and I love to touch and open it. Plus the mirror is quite big and clear. The colour of the packaging is a bit discoloration, pearly white at the top, and matte white at the bottom. The top one looks a bit silvery sometimes. It’s a plastic packaging, and easily to remove when you want to change it with the refill one.

image

The texture is not too thick, feels a bit runny but not that moisturizing also, I always use moisturizer underneath.
I got this in shade W13, close to my skintone. Have a sheer to medium coverage especially if you build it up. Easy to blend, but I’d rather choose not to press the sponge too deep that cause me cannot distribute the product well to all over the face. Tap tap more to blend, or you can use another sponge like Beauty Blender or foundation brush like Sigma F80 or F82 or F84.

image

image

Staying power is standard, oil control quite good on dry-normal skin.
Also, the sponge can be used for another bbcream/foundation, just dab the foudation/bbcream on your face, and then blend it out with this sponge, eventho it's a bit hard to work on the hard-to-reach area.

image

Overall I kinda like it from the packaging and sponge wise, the product itself is not the best in my opinion.

That's all for my review, thanks for reading.
Reynata M.S.

Make Over Liquid Lip Color

Hai hai~ sekilas aja ya nyapanya, hahaha.
Kali ini aku pengen mereview produk kosmetik bernama Make Over yang merupakan sister brand dari Wardah yang sama-sama bernaung di bawah manajemen PT. PTI (Paragon Technology and Innovation). Produk ini berada pada lip department, yaitu liquid lip color. Sekarang memang mulai banyak yang menggunakan metode packaging seperti ini. Dulu yang mayoritas berbentuk stick, sekarang cukup banyak yang seperti tube lipgloss. Jadi produknya tidak dipadatkan menjadi bentuk stick.

Produk ini dibanderol dengan harga sekitar 80.000 rupiah, isinya 5ml. Tubenya berupa plastik glossy transparant di bagian body dan hitam glossy di bagian tutupnya dengan tulisan merek Make Over yang overlapping to each other. Bentuk tube ini memang unik, biasanya silinder pada umumnya, nah kalo yang ini bentuknya kotak, kalo diletakkan di meja tidak akan menggelinding yang berakibat bisa jatuh dan jadi bocel atau bahkan pecah. Tapiiii… ketika dipegang cukup erat terutama ketika akan membuka tutupnya, terasa agak sakit juga kadang-kadang.

image

Warna ini adalah warna Drop Dead Pink yang warnanya punya kecenderungan lebih ke warna ungu dibanding pink, warnanya merupakan perpaduan hot pink dan purple.
Satin finished, feels moisturizing enough, tidak terlalu terasa lengket seperti lipgloss, pigmentasi cukup opaque, namun gampang ilang kalau keusap.
Aplikatornya berbentuk seperti aplikator  lipgloss/liptint, angled shaped untuk memudahkan proses pemakaian.

image

Iseng-iseng ku mix warnanya dengan NYX soft matte lip cream warna Buenos Aires, warnanya jadi agak coral gitu, dan jadi lebih wearable untuk daily look.

image

Pros :
+ Mudah didapat di toko kosmetik retail semacam Matahari, Centro, Sogo dan sebangsanya
+ Packaging bentuk kotak jadi tidak mudah menggelinding
+ Cukup moisturizing
+ Tidak terlalu lengket
+ Harga cukup terjangkau
+ Isinya lumayan banyak, 5ml

Cons :
– Warnanya cepet ilang
– Pinggiran tubenya yang kotak kadang bikin sakit tangan

Sekian review dari saya, hope you guys find it useful.
Reynata M.S.